Spenatpaj mini

En paj för två.
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl
40 g smör
0,5 - 1 msk kallt vatten
Sätt ugnen på 200. Blanda mjölet i en bunke. Tärna det kalla smöret i mjölet, häll i vattnet och nyp ihop till en jämn pajdeg. Tryck ut degen i pajform (14 cm) och förgrädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
 
bladspenat
soltorkade tomater
mascarpone
basilika
solroskärnor
1 ägg
1 dl mjölk
Höj ugnen till 225 grader. Hacka bladspenat så att det täcker botten av pajformen och blanda det med ett par tre blad av hackad färsk basilika. Skiva ett par soltorkade tomater och lägg dem i pajformen tillsammans med solroskärnor. Klicka därefter ut 2-3 matskedar mascarpone. Blanda ägg och mjölk i en bunke och häll äggstanningen över fyllningen. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min eller tills pajen fått fin färg. Servera gärna med en god sallad.


Kommentera inlägget här: